50è aniversari

09/06/2023
  • A Manresa el 1973 feia més fred que ara, en tots els sentits. I potser tot estava per fer i tot era possible però encara no ho sabiem. Un bon dia de 1973 es van obrir les portes i vam deixar que mots, paraules, idees i pensaments brollessin i s’escampessin fora per arribar endins com si fos un atac, com si fos una gesta, una acció premeditada, endreçada, irreverent i desenfrenada per tota la ciutat. Havia obert la llibreria PARCIR, ARA FA 50 ANYS. Estava a unt la ciutat per a tal fenòmen? D’on havia sortit allò? Una llibreria de veritat? Si! una llibreria de veritat! Ningú ho sabia del cert, ningú ho entenia, ningú ho ubicava, però el torrent de lletres fou tal i amb tanta intensitat que la ciutat no podia fer altra cosa que rendir-se i rendida, aprofitar la potència inusitada de les lletres per deixar-s’hi embolcallar. Aprofitar el significat revolucionari que suposa una llibreria oberta. Una aventura. Poc en som conscients i ara, si mirem eenrera just memòria de la recent pandèmia, veurem  com d’importants van ser i son els llibres i les llibreries obertes. Perseverants. Salveu els mots! Salveu la paraula! Defensors de la llibertat d’expressió màxima en forma de llibre, en forma d’idees, en forma de bellesa escrita i compartida. Aquestes i d’altres proclames potser han fet efecte i la ciutat, Manresa, que no havia gosat respondre tan arrauxada acció optà per acollir com a signe propi d’identitat aquest reducte que és la LLIBRERIA PARCIR. Lloc de culte, reducte de cultura, espai de negoci, punt de trobada, segell d’autors-escriptors també del territori. Si no hagués obert ara fa 50 anys, potser caldria obrir-la. O si més no, vist com van les coses, procurar, vetllar, cuidar que no els la tanquin. Que no ens tanquin la cultura, que no ens tanquin llibres ni llibreries, que no ens tanquin l’esperit crític. Si no és demanar massa.

    Pep Garcia Orri 9 juny 2023

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades

  • DINAR DE CELEBRACIÓ, 9 DE JUNY DE 2023 | Llibres Parcir | Llibreria Parcir | Llibreria online de Manresa | Comprar llibres en català i castellà online
    El divendres 9 de juny, al restaiurant de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa vam celebrar un dinar amb autors, institucins, editors, a mics i clie...
  • 50è aniversari

    09/06/2023
    50è aniversari | Llibres Parcir | Llibreria Parcir | Llibreria online de Manresa | Comprar llibres en català i castellà online
    Amb motiu dels nostres 50 anys, el dia 09 juny de 2023 hem compartit un acte-dinar amb persones ( …) i cadascú s’ha endut, a banda del dinar és clar, ...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.